Öğretmenin yüce eğitim mesajına ışık tutan Suriye filmi

Öğretmenin yüce eğitim mesajına ışık tutan Suriye filmi

  Şubat 20, 2021

  122 Okunma

Faziletli Eğitmen… Öğretmenin yüce eğitim mesajına ışık tutan film

Suriye Arap Cumhuriyeti Genel Sinema Kurulu’nun Genç Yeteneklere Destek programı içerisinde, Sinema Bilimleri ve Sanatları öğrencileri, Yönetmen Eyhem Arsan’ın (أيهم عرسان) liderliğiyle filmlerini çekmeye devam etmektedirler. Çalışmalarından biri son zamanlarda Şam Kalesinde çekilen Öğrenci Salih Kemaleddin’in çalışması olan Faziletli Eğitmen (المربي الفاضل) adlı çalışma.

Salih’in Genç, SANA’ya yaptığı açıklamada; hayatlarını nesilleri inşa etmek ve eğitmek adına, her yıl eğitim sancağını taşıyarak hem kendileri için hem de toplumun fertleri için büyük önem arz eden mesajı aktarmada hayatlarını hiçe sayan öğretmenleri ele almaktadır.

Bölümde verilen pratik teoriler çekimlerde, yönetmenlikte, ışık tasarımında ve senaryo yazmada katılanların yeteneklerini geliştirdiğine dikkat çekti.

Filmde oyuncu kadrosunda yer alan Avad Elkadro, öğretmen rolünü aldığını ifade etmekle birlikte öğretmenin nesilleri ihya etmekte büyük katkısı olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra öğrencilere verilen teorilerin ve onların yanında durup sinema neslini inşa etmenin sinema sektörün gelişmesine vesile olacağını ifade etti.

Okulda öğrenci rolünü alan Gassan Ramazan, bunun onun için oyunculukta ilk deneyim olduğunu belirtti. Mutlu olduğunu ve bölümünde sergileyeceği başka tecrübeler olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.