Oscar’da İslam Cumhuriyetini temsil edecek film belli oldu

Oscar’da İslam Cumhuriyetini temsil edecek film belli oldu

  Eylül 24, 2023

  43 Okunma

Bu yıl 96. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film kategorisi için İran İslam Cumhuriyetinin adayı "Gece Bekçisi" olarak belirlendi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre dünyanın en prestijli ödülü olan ve bu yıl 95’incisi düzenlenecek Oscar Ödülleri için ‘İran’ın En İyi Uluslararası Film’ adayı, yapımcılığını ve yönetmenliğini Rıza Mir Kerimi’nin üstlendiği Gece Bekçisi (نگهبان شب – Nigehbân-ı Şeb) filmi oldu.

Bir binada bekçilik yapan Resul isimli temiz kalpli genç bir adamın hikayesini anlatıyor.

Akademi ödülleri olarak da bilinen Oscar, her sene verilen sinema başarı ödülleri olarak öne çıkmaktadır. Sinema sanatları ve bilimleri Akademisi tarafından verilen ve dünyanın en önemli ödülü olarak dile getirilen törenlerdir. Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen bu tören, aynı zaman dünyanın birçok farklı ülkesindeki filmler için de öne çıkıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.