Polonya’dan İran yapımı kısa animasyona ödül

Polonya’dan İran yapımı kısa animasyona ödül

  Haziran 19, 2019

  659 Okunma

İran yapımı “Koş Rüstem Koş” adlı kısa animasyon Polonya’da düzenlenen Uluslararası Edukino Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

Animatör Hüseyin Mülayemi’nin yazıp yönettiği “Koş Rüstem Koş” adlı kısa animasyon Polonya’da düzenlenen Uluslararası Edukino Film Festivali’nin  “Award of distinction” ödülünü kazandı.

11 dakikalık animasyon, İran’ın eski hikayelerini ele alan büyük şair Firdevsi’nin Rüstem ve Sohrab trajedisini günümüzdeki dünyada komik bir tarzda anlatıyor.

Bu kısa animasyonun özeti şöyle: İran’ın ulusal kahramanı Rüstem, oğlu Sohrab için yaptıklarını telafi etmek amacıyla günümüzdeki Tahran'a seyahat ediyor. Rüstem, Tahran'da amacına ulaşmak için merşru yolu mu yoksa yasadışı yolu mu hangisini seçeceğine bir türlü karar veremiyor.

Eğitim videoları ve filmlerin gösterildiği festival geçtiğimiz 22-24 Kasım 2017 tarihleri arasında Polonya’nın başkentindeki Varşova Ulusal Müzesi Sineması’nda gerçekleştirildi.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.