Rahşan Beni İtimad, dünyanın en önemli kadın yönetmenleri arasında yerini aldı

Rahşan Beni İtimad, dünyanın en önemli kadın yönetmenleri arasında yerini aldı

  Nisan 5, 2020

  313 Okunma

İran İslam İnkılabının en önemli kadın yönetmenlerinden Rahşan Beni İtimad, dünyanın en önemli kadın yönetmenleri arasında yerini aldı.

Çevrimiçi Film Veritabanı IMDb, Beni İtimad’ı sinema tarihinin en önemli kadın yönetmenleri arasında belirledi.

IMDb tarafından dün yayınlanan bir video da Beni İtimad sinema tarihinin önemli kadın yönetmenleri arasında yer aldı.

1954 doğumlu Beni İtimad, Tahran Sinema ve Tiyatro Fakültesinde tahsilini bitirdikten sonra 1974 yılında İran televizyonunda faaliyete başladı. Bir çok filmde sahne arkasında yer alan Beni İtimad 1987 yılında ilk uzun metrajlı filmi Sınırın Dışında filmini yönetti.

Dünyanın en önemli festivallerinden onlarca ödülü bulunan Beni İtimad, yönetmenliğin yanında senaryo yazarlığı da yapmaktadır.

IMDb, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veri tabanıdır.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.