Rastahiz (Diriliş) (2016) Irak’ta gösterime girdi

Rastahiz (Diriliş) (2016) Irak’ta gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  1.514 Okunma

Rastahiz (Diriliş) (2016) filmi Irak'ta sıcak karşılandı

İran yapımı dini film رستاخیز Rastahiz (Diriliş) (2016), Irak’ın Necef şehrinde düzenlenen Uluslararası El-Ğadir Pazar ve Festivali’nde seyirciler tarafından beğeni ile karşılandı.

Ahmet Rıza Derviş’in yönettiği Diriliş / Kurban filmi, Hazreti İmam Hüseyin (a.s)’in kıyamını konu alıyor. Filmin Arapça ve İngilizce dahil olmak üzere birçok dile dublajı yapıldı.

Filmin bazı sahnelerini oluşturmak için 3 Boyutlu Bilgisayar Üretimli İmgeleme (CGI) tekniği kullanıldı.

Filmde farklı ülkelerden, aralarında, Cemal Süleyman (Suriye), Davut Hüseyin (Kuveyt), Cevad el-Şikarçi (Irak) ve Fuat İbrahim’in (Lübnan) bulunduğu 7 Arap aktör de rol aldı.

Oscar ödüllü bestekâr Stephen Varbk filmin müziğini yaptı. Yne Oscar adayı İngiliz filmi, Zoraki Kral (2010) ile ismini duyuran Tarık Enver filmin editörlüğünü yaptı.

Rastahiz (Diriliş) (2016) filmi, İslam Tarihindeki hazin Kerbela vak’asına el atıyor. Kerbela’da Hazreti İmam Hüseyin (a.s), 72 sadık yareni ve ailesi ile birlikte Aşura günü şehit edilmişlerdi.

Uluslararası El-Ğadir Pazar ve Festivalinin bu yılki konusu “İslami Medya”. Festival 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlendi.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.