Rusya’da İran Kültür Haftası başladı

Rusya’da İran Kültür Haftası başladı

  Haziran 19, 2019

  491 Okunma

Rusya’daki “İran Kültür Haftası” etkinliklerinin açılış töreni İran’ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai’nin konuşmasıyla başladı.

Moskova Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen törende Senai, “Önümüzdeki günlerde karşılıklı siyasi ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek için iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasında toplantıların oluşturulması beklenirken kültürel programların yapılması karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde büyük önem taşıyor” dedi.

Törende hazır bulunan İslam Kültür ve İlişkiler Teşkilatı Başkanı Ebuzer İbrahimi de yaptığı konuşmada, “Etkinlik kapsamında sanatçılar İran halkının barış ve dostluk mesajını Rusya’nın yanı sıra tüm dünyaya iletmek istiyor” ifadesini kullandı.

“İran Kültür Haftası” etkinlikleri, 3-9 Eylül tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova ile Özerk Cumhuriyeti Başkurdistan'ın başkenti Ufa kentinde düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında İran’ı temsil eden el sanatları ile hat ve resim ustaları sanatlarını sergi alanında izleyicilere sunacak. Bunun yanı sıra İran’ın geleneksel müziği Rus sanatseverlere sunulacak. İran filmleri gösterilecek. Ayrıca iki ülke arasında sinema ve kültür alanında işbirliği anlaşmasına imza atılacak.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.