Sabah Yıldızı filminin resmi ve özel gösterimi yapılacak

Sabah Yıldızı filminin resmi ve özel gösterimi yapılacak

  Aralık 20, 2020

  125 Okunma

Suriye sinemasının yeni eseri Sabah Yıldızı filminin resmi ve özel gösterimi Kindi Damr sinemasında olacak

Semah Elkital ile birlikte senaryosunu yazıp yöneten Cud Said (جود سعيد) Sinema Genel Kurulu, Sabah Yıldızı (نجمة الصبح) filmini Kindi Damr’da gösterime sundu.

Özellikle Lazkiye bölgesine teröristler tarafından kaçırılan kadınları inceleyen film gerçeğe ışık tutmakla birlikte umudu kaybetmeden savaşın sebep olduğu şeylere çözüm aramaktadır.

Film gösterime sunulmadan önce Kurul Başkanı Murad Şahin: “Savaş döneminde çekilen ve farklı festivallerde ödül alan filmler, Suriye filminin önemini vurgulamayı başardı, bunun yanı sıra Suriye sinemasının insan ve toplumu inşa etmekte sanat ve toplumun değerine ışık tuttu. Bütün bunları toplumun dertlerine ve sorunlarına çözüm arayarak saf insanî değerler oluşturarak yaptı. Böylelikle hem kendi özünü hem de Suriye insanının özünü yansıttı”.

SANA’ya yaptığı açıklamada yönetmen Said; filmin konusu ve hassasiyeti gereği kendisi için özel olduğunu ifade etti. Bu durumlara maruz kalan kimselere karşı sanatın rolü: Konuyu irdelemek.

Sanatçı Luceyn İsmail filmin iki zor dönem geçiren kardeşten bahsettiğini ifade ederken zamanla birbirlerinden farklı olduklarını belirtti. Toplumu en üst seviyeye taşımak için sinema hem gerçeği hem de bizi kuşatan meseleleri yansıtmaktadır diye ifade etti.

Kültürlü köylü kadın rolünü alan Sanatçı Rana Cammul filmin savaşın karanlığından çıkan insanî ve saf hikâyesiyle izleyiciye sabahyıldızı gibi umut vadettiğini ifade etti.

Ebu Akram karakterini canlandıran Memun Elhatip karakterin uğradığı değişimler neticesinde onu siyasi fikri benimseyen adamdan siyasetle ilgilenmeyen köyünde yaşayan bir adama çevirdi.

Kaçıranın eşi rolünü canlandıran Rusl Huseyin bu kadının eşinin istekleri ile, kaçırılan kadınlara yardım etmek arasında bir çatışma yaşadığını, işin sonunda açığa çıkıp kadınlarla birlikte kaçırılmış vaziyete düştüğünü ifade etti.

Gösterime Kültür Bakanı Dr. Lubana Meşşuh ve sinema ile ilgilenen birçok sanatçı ve basın mensubu kişiler katıldı.

Filmin ekibi: oyuncular Muhammed Elahmed, Hüseyin Abbas, Yusuf Elmukbil, Kerek Eşşarini, Nadiye Sıdki ve başka oyuncular. Yapımcı Samir Rahhal. Görüntü yönetmeni Ukbe İzzudin. Ses yönetmeni Mehdi Rahimzade. Makyaj Ahmed Haydar. Köstüm tasarımı Riya Katiş, Yönetmen yardımcısı Ali Elibrahim.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.