Şam Saatine Göre filmi, Avrupa Film Pazarında gösterilecek

Şam Saatine Göre filmi, Avrupa Film Pazarında gösterilecek

  Haziran 19, 2019

  927 Okunma

İranlı yönetmen İbrahim Hatemikiya'nın son yaptığı "Şam Saatine Göre" isimli filmin, Berlin Film Festivali'ne paralel olarak düzenlenen Avrupa Film Pazarı’nda gösterileceği belirtildi.

Suriye'deki DEAŞ karşıtı mücadeleyi konu alan İranlı yönetmen İbrahim Hatemi-kiya'nın son yaptığı “Şam Saatine Göre” isimli filmin Berlin Film Festivali'ne paralel olarak düzenlenen Avrupa Film Pazarı’nda gösterileceği belirtildi.

Bu filmin önümüzdeki 17 Şubat Cumartesi günü Almanya'nın başkenti Berlin'de yerel saatle 19:30'da sinemaseverlerle buluşacağı bildirildi.

Filmde İranlı oyuncu Hadi Hicazifer ve Babek Hamidiyan’a Suriyeli ve Lübnanlı aktörler eşlik ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif son günlerde bu filmle ilgili instagram sayfasında şöyle bir yazı paylaşmıştı:

“Bugün 8 Şubat Perşembe, eşim ve bakanlığın bazı yardımcılarıyla birlikte ‘Oj’ film yapımı şirketi ve İbrahim Hatemikiya’ya misafir olduk; birlikte ülkemizin bu büyük yönetmeninin ‘Şam Saatine Göre’ isimli büyüleyici filmini izledik. Tam anlamıyla eşsiz bir eserdi”

Önde gelen İranlı yönetmen Hatemikiya'nın son eseri İran sinemasının en büyük şöleni olarak bilinen ve bu yıl 36’ncısı Tahran ile İran’ın dört bir yanında düzenlenen Fecr Film Festivali’ne katılarak 3 dalda ödüle layık görülmüştü.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.