Şam’da Bir Hikâye filminin çekimleri devam ediyor

Şam’da Bir Hikâye filminin çekimleri devam ediyor

  Aralık 18, 2020

  114 Okunma

Suriyeli yönetmen Ahmed İbrahim Ahmed, "Şam'da Bir Hikâye" filminin çekimlerine devam ediyor.

Yönetmen Ahmed İbrahim Ahmed (أحمد ابراهيم أحمد),  Şam’da Bir Hikâye (حكاية في دمشق) adlı filmine eski Şam’da devam etmektedir. Film, Suriye Arap Cumhuriyeti Genel Sinema Kurulu yapımı olup senaryosu ise Semah Elkital’e aittir.

Yönetmen Ahmed’in Sana’ya yaptığı açıklamada: Şam’da bir hikâye filminden savaşın Suriye vatandaşı üzerindeki etkisinden bahsetmek istedik. Savaşı birebir göstermeden; etkisini, insan ilişkilerine olan yansımalarına ışık tuttuk.

Bunun yanısıra yönetmen Ahmed filmin Eski Şam’ın canlı ve aşk üzerine kurulu sokaklarına geçtiğini ifade etmektedir. Aşkın insanla olan bağlantısını, mekân ve etrafında olan şeylere olan bağlantısını ele almaktadır, şehri ayakta tutmaya yarayan aşkın olduğunu göstermektedir.

Televizyon dizisi ile sinema arasındaki farkına dair yönetmenlerin her iki alanda sinemaya dair çalıştıklarını fakat televizyon dizisinde ise bölümlere ayrıldığı için kişinin anlatmak istediğini daha rahat bir şekilde anlatmaktadır. Sinemada ise bir buçuk saatte yoğunlaştırılmış temel bir gösterime dayanır” açıklamalarında bulundu.

Filmde Lina karakterini canlandıran sanatçı Ciyana Anid: “Karakter aşk ve hakikati arıyor ve insaniyet duygusunu ön plana çıkarıyor” ifadesini kullandı. Yönetmen Ahmed ile ilk defa çalıştığını ve iş akışında karakterin gerektirdiği şekilde çalışmak istediğini belirtti.

Sanatçı Luceyn İsmail her zaman için canlı bir hatıra olması adına sürekli sinema sektöründe bulunmak istediğini ifade ederken “Film; insanın psikolojik olarak geçirdiği zor bir dönemi anlatıyor, ortaya koyduğu problemleri ve düşünmeye sürüklediği derin düşüncelerinden anlıyoruz bunu” açıklamalarında bulundu. Canlandırdığı karakter diğer oynadığı filmlerinden çok farklı olup bu farklılığı ise gerek diğerleri ile olan ilişkisinde gerekse kendi sorunlarını çözme hususunda kendine has tavrı ile öne çıkmaktadır.

Filmin görüntü yönetmeni, Yazan Şerbetçi, filmin birçok anlamı ve bakış açısı sunduğunu belirtirken alışılmışın dışına çıkmadan, gerçekçi ve doğal bir resim aktardığını ekledi.

Prodüksiyon yönetmeni Edhem Mennavi: Aksesuar ve ayrıntıların filmin sahnelerinde büyük rol oynadığını, özellikle el sanatları dükkanı olan başrol için bu ayrıntılar doğallığı ve gerçekliği yansıtmaktadır.

Sanatçı Gassan Mesud, Rana Kerem, Gadir Selman, Hasan Uveti, Ali Kerim, Emane Vali, Gade Beşşur ve Camel Ali gibi büyük sanatçılar yer almaktadır.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.