Şehitleri anlatan filmler yapılmalı!

Şehitleri anlatan filmler yapılmalı!

  Haziran 19, 2019

  1.283 Okunma

İslam İnkılabı lideri İmam Ali Hamaney; şehidleri anlatan sanat eserlerinin gerekliliğine işaret etti.

İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah'il-Uzma İmam Seyyid Ali Hamaney; şehit ailelerine yaptığı konuşmada, şehitler hakkında kitap yazılıp filmler çekilmesini ferman buyurdu.

Dünya Müslümanları ve Mustazafları lideri İmam Seyyid Ali Hamaney, şehid ailelerine bir konuşma yaptı.

Konuşmasında 28 Haziran 1981'de (ABD uşağı MKO teröristlerinin İran parlementosuna düzenlediği) 7 Tir Bombalamasına değindi ve bu olaydan alınması gereken nice ibretli dersler olduğunu hatırlattı.

7 Tir 1360 (İkinci Kerbela) olayını, ibretler ve dersler içeren büyük bir olay olarak değerlendiren İslam İnkılabı Rehberi, şehitlerin ve İslam İnkılabının hadiselerini bugünkü kuşağa tanıtma noktasında yapılan çalışmaların yetersizliğinden şikayet ederek, “35 yıldan sonra hala 7 Tir hadisesi, Şehit Beheşti ve bu hadisenin şehitleri hakkında elimizde bir film veya bir roman yoktur. Eğer bu hadise şimdiye kadar diri kalmışsa, sadece halkın kendi inkılabi ruhiyesi sayesinde kalmıştır” diye anımsattı.                        

Kutsal savunma döneminin operasyonları ve şehitleri hakkında yazılan kitaplara değinerek, halkı özellikle gençleri bu kitapları okumalarını tavsiye eden İslam İnkılabı Rehberi, “Bu alanda birçok kitap kaleme alınmış olsa da ancak kutsal savunma ve makamı yüce şehitler hakkında değişik açılardan ve boyutlardan birçok kitabın yazılma zemini mevcuttur, zira şehitlerin her birisinin davranışı, sözü ve hareket tarzı, marifet dünyasına açılan bir pencere gibidir ve bu yüzden şühedayı tanıtma amaçlı sanat eserlerinin üretilmesi yararlı ve zaruridir.” dedi

Konuşmanın metni için bkz: http://turkish.khamenei.ir/

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.