Semih Kaplanoğlu’nun Buğday filmi Fecr Film Festivalinde yarışacak

Semih Kaplanoğlu’nun Buğday filmi Fecr Film Festivalinde yarışacak

  Haziran 19, 2019

  849 Okunma

Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Kur'an-ı Kerim temalı Buğday (2017) filmi, İran İslam Cumhuriyetinin Fecr Film Festivaline katılacak

Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Buğday (2017) isimli Türk filmi, 36. Uluslararası Fecr Film Festivalinde yarışacak.

Kaplanoğlu bu ay düzenlenecek olan bu yılki Fecr Film Festivaline katılmanın yanı sıra tüm dünyadan sinema öğrencilerinin katıldığı bir çalışma grubunu yönetecek.

Buğday filminin hikayesi Kur'an-ı Kerim'den esenlenerek hazırlanmış olup; yakın gelecekte dünyanın âni bir iklim değişikliği geçirip hayatın son  bulmasını konu alıyor.

Film geçen sene Uluslararası Tokyo Film Festivalinde Büyük Ödül kazanmıştı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin düzenlediği Uluslararası Fecr Film Festivali, Orta Doğunun en önemli ve büyük film festivali olup bu sene 19-27 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival tüm dünyadan genç sinemacılar için ise ünlü yönetmenlerin liderlik edeceği çalışma grupları içeriyor ve birkaç hafta sürecek çalışmaların sonunda birinci gelen öğrenciye ödül olarak çekeceği kısa film için tüm gereken düzenlemeler ve bütçe festival tarafından karşılanacak.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.