Sinemaya Hasret Kalanlar için Otopark Sineması

Sinemaya Hasret Kalanlar için Otopark Sineması

  Mayıs 3, 2020

  281 Okunma

Koronavirüs kısıtlamaları kapsamında sinema salonlarının kapalı olduğu İran İslam İnkılabında, otomobil içerisinde film izleyebilmek için açık hava sineması kuruldu.

Başkent Tahran’ın simgelerinden biri olan Milad Kulesi otoparkında yapılan film gösteriminde seyirciler, sinema koltuğu yerine araçlarından film izliyor.

Filmin sesi ise araçlardaki radyo üzerinden veriliyor.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sinemaya gidemeyen insanların büyük ilgiyle karşıladığı ve tüm biletlerin bir gün önceden tükendiği gösterim, her gece iki seans halinde yapılıyor.

160 otomobilin sığdığı üstü açık salonda, ilk film olarak ünlü yönetmen İbrahim Hatemi-kiya’nın  ‘Çıkış’ adlı filmi ekrana yansıtıldı.

İran’da koronavirüs vaka sayısı Türkiye’den az olup alınan önlemler çerçevesinde yeni vaka sayısında düşüş meydana gelmişti.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.