Site Sorunları, Film Eleştirisi ve Yorumlarınız

Site Sorunları, Film Eleştirisi ve Yorumlarınız

  Şubat 14, 2021

  150 Okunma

Sitede yaşanan sorunlar, film yorumları ve eleştirileriniz üzerine biraz hasbihal edelim dedik.

Bismihi Subhaneh. Selamun aleyküm.

Çevirilen Filmlerin Kalitesi Düştü mü? yazı dizisinin devamıdır.

Birkaç sene evvel sitemizin script’ini (şablon ve tasarımını) değiştirip güncelledikten sonra; sitede bazı fonksiyonlar çalışmamaya başladı. Bunlardan en önemlilerini listeliyorum.

SİTEDEKİ SORUNLAR

1-İletişim bölümünde bize yazdıklarınızı görüyoruz. Ama cevap yazamıyoruz. Eğer mail adresinizi belirtmişseniz şahsi mail adresim ile iletişime geçebiliyorum. Belirtmemişseniz sizinle iletişim kuramıyorum. Geçersiz-sahte bir mail adresi yazmışsanız veya üye olurkenki mail adresinize uzun bir süre girmemişseniz ve kapanmışsa daha kötü (Evet, yorumunu onaylamadığım ve bunun için bana serzenişte bulunan değerli kardeşim size diyorum. Mail adresiniz atıllıktan ötürü kapanmış. Yazdığım cevap bana geri döndü). Mailimde o kadar uzun uzadıya müdakkikane cevap yazmama rağmen gönder tuşuna bastıktan sonra “mail adresi geçersiz, göndericiye geri döndürüldü” diye otomatik mail geliyor. Hem ben üzülüyorum, hem de sizleri umursamadığımı zannediyor, siz üzülüyorsunuz.

2-Film, haber, oyuncu sayfalarındaki izlenme sayısı güncellenmiyor. Google analytics’ten yeni eklediğim bir filme 5000 defa bakıldığını görsem de siteye bu sayı 20 olarak yansıyor mesela. Webmaster bilgim olmadığı için bu sorunu düzeltemedim. Şablonu satın aldığımız firma da bize yardımcı olamadı.

3-Üyeliklerde sorun yaşanıyor. Yani “üye olamıyorum“, “yorum yazamıyorum” gibi sorunlarınızı iletişim bölümünden yazıyorsunuz. Biliyorum, bu sorunun farkındayım ama tüm bu sorunları halletmek için siteyi sıfırdan kurmam, yüzlerce film-dizi-oyuncu bilgisini, resimleri, linkleri ve haberleri kopyala yapıştır yöntemiyle yeni siteye eklemem gerekir ki, 9 yıl içerisinde peyder pey yaptığım bu işi bir günde tekrar yapamam.

O yüzden bu sorunları anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.

Pekâla vakti olan arkadaşlar benzer site kurabilirler. Yanılmıyorsam İran Filmi.net diye bir site kurulmuştu zamanında, içeriklerimiz kopyalanıp paylaşılıyordu ama o siteyi kim kurdu ise devam etmedi ve kapandı. Her neyse. İnternette mevcut olabilse de TÜRKİYE TELİF HAKLARI ALINMIŞ VEYA TÜRKÇE DUBLAJI BULUNAN FİLMLERİ EKLEMEMEK kaydı ile sitemizde bulunan film bilgilerini (konularını), yönetmen ve oyuncu bilgilerini, haberleri vb. alabilir sitenizde paylaşabilirsiniz. Çevirilerimiz de aynı şekilde.

Şimdi ikinci ve en mühim konuya geçelim;

FİLM ELEŞTİRİSİ VE YORUMLARINIZ

Sitemizde üyelikte sorun yaşandığı için yorumlarınızı bir ÜCRETSİZ BLOG açarak paylaşmanız daha uygundur.

Blogger, Wix.. gibi sitelerde bir ücretsiz BLOG açıp; okuduğunuz ve önerdiğiniz kitapları, izlediğiniz ve önerdiğiniz filmleri ve dizileri tanıtabilirsiniz.

Böylece yazılarınızda da “İran filmi”, “İran filmleri”, “Dini film”, “Dini filmler”, “İslami film”, “İslami filmler”, “Film önerisi”, “Film önerileri”, “Film tavsiyesi”, “Film tavsiyeleri”, “Dini kitap”, “Dini kitaplar”, “İslami kitap”, “İslami kitaplar”, “Kitap önerisi”, “Kitap önerileri”, Kitap tavsiyesi”, “Kitap tavsiyeleri” gibi anahtar kelimeleri de kullanırsanız insanlar google’da bu kelimeleri araştırdığında sizin önerdiğiniz kitap ve filmler ön sıraya çıkacaktır.

Bizim yaptığımız en büyük hata şu. Örnek vereyim; hiç yorum yapmamış bir arkadaşımız geçenlerde youtube’da bir filmin altına “Onlarca İran filmi izledim ama ilk defa bu falanca filmi beğenmedim” şeklinde yazmıştı, ben de yorumu onaylamadım. Evet sansürledim.

Çünkü onaylarsam, google efendi ne yapacaktı biliyor musunuz? “İran filmi” kelimeleri ile “falanca film“i bağdaştıracak ve İran filmi diye internette araştırana ilk sırada bu filmi gösterecekti. Yani; izlediğimiz ve beğendiğimiz yüzlerce filme yorum yapmayıp, beğenmediğimiz bir filme yorum yapınca o beğenmediğimiz filmin reklamını-tanıtımını yapıyoruz farkında olmadan.

Beğenmediğiniz filme beğenmedim demeyin demiyorum. Tabii ki her İran filmi iyi ve başarılı olacak diye birşey yok. Ama beğendiğimiz 10 filme yorum bıraktıktan sonra beğenmediğimiz 1 filme yorum yazalım.

Tabii ki film yorumlarınızı, kitap tavsiyelerinizi burada (pek çalışmayan bir sitede) paylaşmak yerine; blogger gibi sitelerde ücretsiz blog açıp eleştirir-yorumlarsanız daha güzel olur.

Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      asli_co Şubat 16, 2021 21:13:29

    Benim de site ile ilgili birkaç talebim olmuştu, iletmiştim. Bu bilgilendirme neticesinde İran sinemasına erişmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca favori listesi de arşiv tutmak anlamında yararlı. Emeklerinize sağlık.

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.