Suriye ve Filistinli Hafızlar Onurlandırıldı

Suriye ve Filistinli Hafızlar Onurlandırıldı

  Haziran 19, 2019

  857 Okunma

Suriye'deki İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşeliği, İran ve Filistin Dostluk Derneği Carmana kampında 31 Suriyeli ve Filistinli hafıza hatıra plaketi hediye etti.

İran Kültür Ateşeliği ortak programlarına dayalı olarak Suriye'de “Suriye ve Filistin Dostluk Derneği” ortaklığıyla mahrum bölgelerdeki cami ve Dar-ul Kur'an okullarını destekleme doğrultusunda, Kur'anı Kerim eğitim kitaplarının dağıtım ve üretimi, Carmana Filistin kampındaki Kur'an hafızlarına saygı amacıyla bir törende gerçekleştirildi.

Törende Filistin kampı cemaat ve Cuma imamı, Carmana bölgesi Belediye Başkanı ve diğer yerel yetkililer hazır bulundu. 31 kız ve erkek hafız ve hafızeler üç bölümde Kur'an ezberi, 20 cüz ezberi ve 10 cüz ezberinde kutlandı.

Suriye'deki İran Kültür Ateşesi Mustafa Rencber Şirazi, törendeki konuşması sırasında “Kur'anı Kerim insanlık ailesinin yolunu açan ve rehberlik yapan kalıcı bir belgedir. Adı sonsuz ve Kur'anı Kerim'den uzak olan herhangi bir kimse yok olmaya doğru gitmektedir.

Bu ilahi kitap selam ve rahmetle başlar. Tüm dünyalılara mal olmuş ve Kur'an'ın son kelimelerinde İslam'ın cinleri ve insanları kapsayan rahman ve rahim dini olduğu konusunda tekrar uyarıda bulunmaktadır” dedi.

İran Filistin Dostluk Derneği Başkanı Muhammed El Buheysi, İran İslam Cumhuriyeti mukaddes sistemini takdir ederek İslam Cumhuriyeti'nin desteği olmasaydı Filistin, direniş ve Suriye'den haber olmayacağını ve İranlıların İslami direnişin sadık hamileri olduğunu söyledi.

Törende Cermana (Filistinlilerin kampındaki) cami hatibi ve cemaat imamı, İran Kültür Ateşeliğinin himayesinden dolayı duyduğu teşekkürü dile getirerek, Suriye ordusu savaşçılarının ve İslami Direnişin zaferi için, ve de Siyonist İsrail rejimi ve vatandaşlarının yok olması için dua etti.

Filistinli ve Suriyeli katılımcılar, planlanan üç aylık programla Kur'anı Kerim ezber ve kıraatı bölümünde gerekli olan eğitimi aldı.

Bu dönem sonunda 31 kişiya hatıra plaketi verildi.

IQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.