Suriye yapımı, Baba (2016) filmi 4 ödül topladı

Suriye yapımı, Baba (2016) filmi 4 ödül topladı

  Haziran 19, 2019

  941 Okunma

Sinema Devleti Kamu Kurumunun 2016 yılı sonlarında yapımını tamamladığı ‘Baba’ sinema filminin uluslar arası düzeyde aldığı ödül sayısı dörde yükseldi.

Baba (2016) filmi son olarak Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Delhi Sinema Festivalinde en iyi film ödülünü kazandı.

Filmin yönetmeni Basil el Hatib, Suriye Arap Haber Ajansı SANA ile röportajında filmin sağladığı bu başarının zor koşullara rağmen büyük bir önem taşıdığını ve tüm dünyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu belirtti.

Hatib, Suriyelilerin muhtelif yönlü uluslararası savaşa rağmen sanatsal ve kültürel başarılarını sürdürme azminde olduklarını, Suriye’nin adını uluslar arası muhtelif platformlarda onurla anma gücüne sahip odluklarını bir kez daha kanıtladıklarını söyledi.

Baba filminin Avustralya’da gösterime girdiğini ve Suriye’de gerçeklere ışık tutmasıyla oldukça büyük bir ilgi gördüğüne dikkat çeken Hatib; filmin birçok açıdan önemli başarılar kaydettiğini sözlerine ekledi.

SANA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.