Suriye yapımı Yasemin Sancıları (2018) filmi festivallere katılıyor

Suriye yapımı Yasemin Sancıları (2018) filmi festivallere katılıyor

  Haziran 19, 2019

  935 Okunma

Suriye yapımı Yasemin Sancıları (2018) filmi önümüzdeki günlerde iki uluslararası film festivaline katılacak

Ala el-Sahnavi'nin yönettiği Suriye yapımı مخاد الياسمين (Jasmine Throes / Yasemin Sancıları) filmi önümüzdeki günlerde Uluslararası Cannes Film Festivali ve Uluslararası Kiev Film Festivaline katılacak.

Suriye Devleti resmi haber ajansı SANA'ya demeç veren yönetmen, filmin Suriye halkının terörün elinden çektiklerini anlatıp, dünya halkarına “Teröre hayır! Ölümleri durdurun! Biz aşk ve barış-huzur içerisinde yaşamak istiyoruz” mesajını verdiğini belirtti.

El-Sahnavi çektiği filmde, teröristlerin din kisvesini kullanarak dış mihraklerin kirli oyunlarını sergileyen canavarlar olduğunu anlatmış ve dünyanın yanıltıcı medyanın kurbanı olduğunun altını çizmiştir.

Sanat ve sinemanın, seyirciye insani gerçekleri aktarmadaki önemli rolüne dikkat çeken El-Sahnavi, filmin, tüm dünya halklarına hitap eden evrensel sahneleri içeren görsel dil açısından zengin olduğunu; küçük ayrıntıları yakalayabilen kamera lenslerine dayanarak savaş ızdıraplarını aktardığını ve yönetmenin derûni hislerini de bunlarla bir bütün olarak taşıdığını belirtti.

Konuşmasının devamında yönetmen: “Yasemin çiçekleri tekrar açacak ve güvenlik ve refah içerisinde yaşayacak olan  Suriyelilerin kalp ve ruhlarına kar beyazı hakim olacak.” diye müjdeledi.

Yasemin Sancıları (2018) filminde Vefa Musalli, Ekrem El-Halebi, Mervan Ebu Şahin, Cihad el-Zuğbi, Ahad Diib, Emced el-Hüseyin, Raid Müşerref ve Mecd Müşerref gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.