Suudilerden sürpriz Suriye kararı

Suudilerden sürpriz Suriye kararı

  Nisan 30, 2022

  83 Okunma

Suriye yapımı bir televizyon dizisi, körfez ülkelerinin Şam yönetimine karşı 10 yılı bulan boykotunun ardından ilk kez Suudi bir televizyon kanalında gösterime girdi.

Arap ülkelerinde daha önce oldukça popüler olan Suriye dizileri, Şam yönetimine karşı uygulanan yaptırımlarla beraber bu ülkelerin televizyon kanallarından çekilmişti.

Ancak Suudi işgali altındaki Hicaz’da MBC adlı televizyon kanalı, Suriye yapımı مع وقف التنفيذ (Erteleme) adlı diziyi 2 Nisan 2022’den itibaren ekrana taşıyor.

Şam bölgesinde çekilip Suriye’ye dayatılan savaşı anlatan bu televizyon dizisinin gösterime girmesiyle birlikte 2011 yılından bu yana Suudi Arabistan’da Suriye filmlerine yönelik boykot ortadan kalkmış oldu.

Suudiler 2011 yılından itibaren Suriye’de muhalifleri desteklemişti. Bunun üzerine Suriyeli yönetmen Necdet İsmail Anzur; İngiliz yetiştirmesi Vahhabilerin tarihini ve içyüzünü anlatan Kumların Kralı (2013) filmini çekmiş ve sonrasında Suudilerce hakaret ve saldırıya maruz kalmıştı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.