Toprak ve Su filmi çok yakında gösterime girecek

Toprak ve Su filmi çok yakında gösterime girecek

  Şubat 20, 2021

  135 Okunma

Suriye yapımı “Toprak ve Su” filmi, Suriyelilerin ekonomik ambargolarını, hayal ile gerçeği birleştirerek ele alan film

Suriye Arap Cumhuriyeti resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Suriye’nin farklı yerlerinde Genel Sinema Kurulu yapımı ve Ali Elmağut’un (علي الماغوط) yönettiği Toprak ve Su (تراب وماء) filmi bireyin farklı şartlarda zor durumlara karşı gösterdiği çabayı ve sergilediği mücadeleyi ele almaktadır.

Senaryosunu Ali Elmağut ve Simon Safiye’nın yazdığı film Suriye’ye savaş nedeniyle Amerika’nın Sezar Yasası kapsamında uygulanan ekonomik baskı ve yaptırımlardan doğan ekonomik ve toplumsal sorunları incelemektedir. Toprak ve Su filmi günlük hayatın ayrıntılarını ele alırken alışılmadık bir tarz kullanmaktadır. Geçmiş zaman ile şimdiki zamanı birleştirip sunmaktadır. Bir tarihçinin okuduğu kitaptan, geçmişte meşhur bir Müslüman bilim adamı olan İbnu Haldun ile Alman filozof Karl Marx’ı Şam’ın eski sokak ve çarşılarında dolaşırken görmekteyiz.

Filmin oyuncuları: Rıfat Elhadi, Tarık Nahle, Ali İsmail, Rua Elbiyiş ve Muvffak Sarakibi ve başka sanatçılar.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.