Tümgeneral Kasım Süleymani’den “23 Kişi” filmi setine ziyaret

Tümgeneral Kasım Süleymani’den “23 Kişi” filmi setine ziyaret

  Haziran 19, 2019

  772 Okunma

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 23 Kişi filmi setini ziyaret etti.

Sinemacı Mehdi Caferi’nin yönetmenliğini üstlendiği, 8 yıl süren İran- Irak savaşında esir düşen 13 ila 17 yaş arası genç yetişkinlerin gerçek hikayesini anlatan ۲۳ نفر (Yirmi Üç Kişi) sinema filminin çekimleri Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin huzurunda başladı.

İranlı yazar Ahmed Yusefzade’nin aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan “23 Kişi” filmi setini ziyaret eden Tümgeneral Süleymani, filmde rol alan genç yetişkin oyuncularla samimi bir ortamda söhbet etti.

Çekim sırasında yönetmen Mehdi Caferi ile filmin yapımcısı Muctaba Faraverde eserle ilgili bilgi verdi.

Tümgeneral Süleymani, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 8 yıllık Kutsal Savunma’daki anıların önemine değinerek, “23 Kişi” adlı kitapta anıları anlatılan genç mahkumların özelliklerine işaret etti.

Bu film, 1983’te İran-Irak savaşı sırasında gönüllü olarak cepheye giden ve sahada Irak güçleri tarafından yakalanan bir grup İranlı genç yetişkinin anılarını anlatıyor.

Ehlibeyt Haber

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.