Uluslararası Fecr Film Festivali bu sene düzenlenmeyecek

Uluslararası Fecr Film Festivali bu sene düzenlenmeyecek

  Mayıs 9, 2020

  193 Okunma

38. Dönem Uluslararası Fecr Film Festivali bu sene düzenlenmeyecek, gelecek seneye ertelendi

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre Festivalin Genel Sekreteri Muhammed Mehdi Askerpur, “Koronavirüsün yaygınlaşması sorası festivalin 38. Döneminin Nisan ayı yerine Haziran’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştı fakat yaygınlaşan korona ile birlikte bir çok uluslararası festival ya ertelendi veya lağvedildi.” dedi.

Festivalin çeşitli bölümlerindeki filmlerin seçiminin tamamlandığını belirten Askeri, festivalin internet üzerinden düzenlenmesinin de gündeme geldiğini fakat bir çok yabancı sinemacıların korona ile boğuştuklarından festivalin gelecek sene Nisan ayında düzenlenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Fecr Film Festivali İran ve Orta Doğu’nun en büyük film festivali olup ikiye ayrılıyor. İran film ve belgeselleri her sene 1-11 Şubat tarihlerinde düzenlenen Fecr Film Festivalinde; uluslararası yapımlar ise Nisan ayında düzenlenen Uluslararası Fecr Film Festivalinde yarışıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.