Venedik Film Festivalinden Suriye yapımı belgesele ödül

Venedik Film Festivalinden Suriye yapımı belgesele ödül

  Haziran 19, 2019

  509 Okunma

Suriye yapımı “Kayıt Altında” adlı belgesel film, 75. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazandı.

İtalya’da bu yıl 75'incisi düzenlenen dünyanın eski film festivali olan uluslararası film festivali olan Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Suriye yapımı “Kayıt Altında” adlı belgesel film, festivalde “Jüri Özel Ödülü” kazandı.

Venedik Film Festivali’nde gösterime giren bu belgesel, Şam’ı terk edip teröristlerin kontrolünde olan Duma kentine gitmeye karar veren Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Said ve Milad’ın hikayesini ele alıyor.

Yönetmenliğini Suriyeli sinemacı Said el-Batal'ın Gıyas Eyüb ile birlikte yaptığı belgeselin, 4 yıl boyunca ateş altında olan Suriye’de çekilen 500 saatten fazla film kaydından seçildiği belirtildi.

Söz konusu belgeselin Venedik Film Festivali'nde teknik açıdan en iyi esere verilen “Mario Sir Andrey Ödülü”ne de layık görüldüğü açıklandı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.