Yunan Aktör: İran Ziyaretim Algımı Değiştirdi

Yunan Aktör: İran Ziyaretim Algımı Değiştirdi

  Mart 22, 2022

  111 Okunma

Yunan aktör Panagiotis Bougiouris, İran gezisinin ülkeye dair algısını değiştirdiğini söyledi.

İran’da ‘Selman-ı Farisi’ dizisinde rol alan Yunan aktör Panagiotis Bougiouris, İran gezisinin, medyadan etkilenerek edindiği yanlış İran algısını değiştirdiğini söylüyor.

İslam Cumhuriyeti’nin Yunanistan’daki kültür ataşesi Mehdi Nikkhah-Qomi ile yaptığı görüşmede, Panagiotis Bougiouris; “İran’a gitmeden önce, İran sinemasını çok iyi tanımama, birçok uluslararası ödül aldığını ve dünyanın en önemli mevcut sinemalarından biri olduğunu bilmeme rağmen, İran’ın Ortadoğu bölgesinde bir ülke olduğu algısıydı. Bu bölge hakkında medyada algılarımızı şekillendiren birçok (yanlış) haber duyuyoruz” dedi.

Ancak aktör, İranlıların veya Farsların kültürel olarak farklı olduğunu anladım, diye ekledi.

Görüşme sırasında Bougiouris, İranlıları İran Yeni Yılı (Nevruz) için tebrik etti ve “İran ziyaretim, benim İran’ın zengin kültürünü tanımamı sağladı” dedi.

Bu yıl 21 Mart’a denk gelen Ferverdin ayının ilk günü, İran (Hicri-Şemsi) takviminde yılının başlangıcını işaret ediyor.

Yunan aktör, Nevruz’u “çok güzel bir festival” olarak nitelendirerek, rol aldığı “Selman-ı Farisi” dizisinin çekimleri sırasında arkadaş olduğu İranlılara bu vesileyle tebrik mesajları göndermekle meşgul olduğunu kaydetti.

Navruz arifesinde Atina’da bir İran restoranına gittiğini ve “Lezzetli İran yemeklerinin tadını çıkardığını” söyleyerek İran mutfağına hayranlığını dile getirdi.

Bougiouris, ‘Selman-ı Farisi’ dizisi hakkında yorumda bulundu, bunu “çok büyük bir proje” ve sanatsal açıdan “olağanüstü” olarak nitelendirdi.

Dizideki rolünün çekimleri için İran’da geçirdiği süre boyunca aynı zamanda çok sıcakkanlı ve esprili çalışkan insanlarla tanıştığını kaydederek, “Sizin ve İran halkı için en iyisini diliyorum.”

Tarihi dizinin yönetmenliğini, İmam Ali ve Muhtarname gibi birçok eseri sunmuş usta sinemacı Davud Mir-Bakıri üstleniyor ve dizi hala yapım aşamasında.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.