İran, Hz Musa (a.s) dizisini çekmeye devam edecek

İran, Hz Musa (a.s) dizisini çekmeye devam edecek

  Haziran 19, 2019

  3.069 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti, Hz Musa (a.s) dizisinin çekimlerine devam edecek.

İslami İran, merhum Üstad Ferecullah Silaşör'ün vefatına rağmen Hz Musa (a.s) dizisi projesinin çekimlerine devam edecek.

Hz Musa (a.s) dizisinin eş-yönetmeni Cemal Şurce'nin bildirdiğine göre; dizinin senaryosu bir grup İranlı alimin gözetmenliğinde yazıldı ve Hüccet'ül-İslam Mehdi Taib, Hüccet'ül-İslam Rahimzade, Dr. Mir Bakıri.. gibi Kur'an araştırmacılarının yol göstericiliğinde tedvin ediliyor.

Cemal Şurce; “Dizinin senaryosunun tamamlanmasının ardından, skenografi ve oyuncuları konuşacak belirleyeceğiz” dedi.

70 bölümden oluşacağı düşünülen Hz Musa (a.s) dizisi Kur'an-ı Kerim'den, Tevrattan ve Peygamber-i Ekrem Hz Muhammed (s.a.a) ve Ehl-i Beyt'inin (a.s) hadis ve sözlerinden ilham alınarak hazırlanacak.

İranlı yönetmen Cemal Şurce, çoğunlukla yaptığı savaş filmleri ile tanınıyor. “Gizli Kulüp”, “Pilot”, “Kırmızı Daire” ve “Kırmı Çizgiyi Aşmak” yönetmenin en çok bilinen filmleri arasında. Ancak onu meşhur kılan Lübnan'da çektiği Hizbullah-İsrail savaşı konulu “33 Gün (2010)” filmi oldu.

Daha önce İranlı merhum yönetmen Ferecullah Silahşör, Hz Yusuf peygamberi (a.s), Kur'an ve Sünnete göre anlattığı “Hazreti Yusuf (a.s) (2008)” dizisini yönetmişti. Dizi tüm İslam Dünyasını etkilemiş, hayran bırakmıştı. Ancak Ferecullah Silahşör'ün vefatının ardından, başka İranlı yönetmenler Peygamberler Tarihi, İslam Tarihi ve İslami Direniş konulu film ve dizilerin çekimine devam etmekte.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.