İran’ın Ressam Film Festivali General Süleymani Ödülünü sunacak

İran’ın Ressam Film Festivali General Süleymani Ödülünü sunacak

  Ocak 18, 2020

  286 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti'nin Kutsal Savunma ve Direniş konulu Uluslararası Ressam Kısa Film Festivali, ikinci senesinde Şehid Komutan General Kasım Süleymani'yi anmak için ödül sunacak

Festival organizatörleri; yönetmenlerin, şehid komutanın kahramanlıklarını ele alan film ve senaryolarını da sunabileceklerini kaydetti.

2-4 Mayıs 2019’da Hürrenşehr’de düzenlenen 1. Ressam Film Festivalinde Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki farklı alanda yarış düzenlendi. Uluslararası bölüme 92 ülkeden katılım oldu ve 44’ü yarışma için seçildi.

Ulusal filmler bölümünde Ümit Şems ve Purya Pişvai’nin “Yolcu” isimli kısa filmi birincilik ödülünü alırken, Seyyid Mücteba Hiyam el-Hüseyni’nin “Hilafet Rüyası” isimli belgeseli en iyi belgesel olarak seçildi.

Uluslararası bölümde ise belgesel alanında Danimarka’dan “Hâla Hayattayım” en iyi belgesel ödülünü aldı. İran yapımı “Boş Manzara” en iyi animasyon ödülünü alırken, Türkiye’den “Soğukta Sıcak” en iyi kısa film seçildi.

2. Uluslararası Ressam Film Festivali Mayıs 2020’de düzenlenecek.

General Kasım Süleymani, 62, Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında Amerikan İHA’sı ile vurularak şehid edildi. Kasım Süleymani, İran İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanıydı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.