110 milletvekili bir bildiri ile Asghar Ferhad’yi takdir etti

110 milletvekili bir bildiri ile Asghar Ferhad’yi takdir etti

  Haziran 19, 2019

  846 Okunma

İslami Şura Meclisinin 110 milletvekili Satıcı (2016) filmi ile ikinci kez Oscar ödülü kazanan yönetmen Asğar Farhadi'yi takdir ettiler.

Bildiride, “Bir İran sinema filminin 89. Oscar törenlerinde var olması, İran sinemasının değer, kapasite ve nezaketinin göstergesidir. Bir İran filmine Oscar ödülü verilmesi Beyaz Saray’a yeni oturanların İran milleti ile düşmanlığının reddi ve medeni dünya’nın İran kültürü büyüklüğü önündeki saygısının göstergesidir” denildi.

Ferhadi’nin Satıcı filmi, Avustralya, Almanya, Danimarka ve İsveç’ten eserler ile en iyi yabancı filmine aday gösterilmişti.

Ferhadi ve filmin yapımına emeği olanlar ABD başkanı Donald Trump’ın İran ve diğer 6 ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararına itiraz için Oscar törenine katılmamışlardı.

Ferhadi’nin yerine İran Asıllı ABD vatandaşları ilk Astronot turist olan bayan Anuşe Ensarı ve NASA Eski Müdürlerinden Firuz Naderi, törende bulundular.

Bayan Ensari, Ferhadi adına okuduğu bildiride, “Benim orada olmayışım halkıma ve diğer 6 ülke halklarına bu insanlık dışı kanun ile ABD’ye girişleri yasaklanıp saygısızlığa uğrayanlara saygı içindir” dedi.

Ferhadi yönetmenliğindeki Satıcı filmi Cannes film festivalinde de en iyi film ödülü kazanmıştı.

Ferhadi 2012 yılında da Bir Ayrılık (2011) filmi ile en iyi yabancı film Oscar’ını kazanmıştı.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.