Çağrı filmi 42 yıldır yasaklı olduğu Suudi Arabistan’da gösterime girecek

Çağrı filmi 42 yıldır yasaklı olduğu Suudi Arabistan’da gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  3.013 Okunma

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in İslami Davetini işleyen Çağrı (1976) filmi; Suudi işgalindeki kutsal Hicaz beldesinde tam 42 yıl sonra gösteriliyor

İran, Türkiye ve daha birçok İslam ülkesinde televizyonlarda her bayramda gösterilen ve Mustafa Akkad'ın yönettiği Çağrı (1976) filmi, 42 yıldır yasaklı olduğu Suudi Arabistan'da yeni gösterime girecek.

Şirk olduğu iddiasıyla İngiliz beslemesi Vahhabilerin boykot ettiği film, 42 yıl sonra Suudi Arabistan ve vahhabiliğe bağlı diğer körfez ülkelerinde gösterime girecek.

Suriyeli merhum yönetmen Mustafa Akkad, Çağrı filminin körfez ülkelerindeki gösterimine tanık olamadı ama bu haberi duyan merhumun oğlu Malik Akkad sevincini dile getirdi.

Hiçbir sinema yapımı bulunmayan nadir ülkelerden biri olan Suudi Arabistan son dönemde bir ilki gerçekleştirmiş, Suudi 2030 vizyonu kapsamında ülkede bir-iki sinema salonu açmış ve gösterecek film bulamamıştı.

Peygamber, Ehl-i Beyt ve ashaba düşmanlığı ile bilinen tekfirci vahhabilik mezhebi Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinde hüküm sürüyor ve bu İngiliz uşağı mezhep, Muhammedi İslamın gereklerini bid'at ve küfür olarak nitelendiriyor.

Nitekim Suudi şeyhleri kırkı aşkın yıldır Çağrı filmine karşı çıktıkları gibi, Hz Muhammed'in hayatını konu alan İran İslam Cumhuriyeti yapımı üçlü film serisinin ilki olan Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) filmini daha izlemeden yasaklamışlar, sapıklık ile itham etmişlerdi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.