Ferhadi: İran’da film çekmekte hiç zorluk yaşamıyorum

Ferhadi: İran’da film çekmekte hiç zorluk yaşamıyorum

  Haziran 19, 2019

  1.265 Okunma

Oscar ödüllü yönetmen Asğar Ferhadi, bazı iddiaların aksine İran'da film çekmekte hiç zorlanmadığını söyledi.

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Ferhadi, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada İran İslam Cumhuriyetinde film yapmada hiç zorluk yaşamadığını bildirdi.

Reuters ile yaptığı söyleşide Asghar Farhadi; “film yapma hususunda ülkemde hiçbir zorluk yaşamıyorum” dedi.

Bir Ayrılık (2011) filmi ile 2012 Akademi Ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar kazanan yönetmen Asghar Farhadi, Satıcı (2016) filmi ile tekrar Oscar ödüllerine aday gösterildi.

Satıcı (2016) İmad (Şahap Hüseyni) ve Rana (Terane Alidosti) adlı genç bir çiftin hikayesini konu alıyor. Tahran'da yeni bir yere taşınan çiftin hayatı, dairenin eski kiracısına dair bir olay ile değişiverir.

89. Oscar Ödüllerine İran'ın resmi adayı olan Satıcı (2016) filmi, 2016 Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ve En İyi Aktör ödüllerini kazandı.

Asğar Ferhadi, filminin aday gösterilmesinin ardından şöyle demişti; “her film hislerimize etki yapabilir. Ve film bittiğinde, bu hisler düşüncelere dönüşür. Ve her değişimin altında düşüncelilik yatar.”

89. Oscar Akademi Ödülleri 26 Şubat 2017'de düzenlenecek.

Asğar Ferhadi, Trump'ın vize yasağı ve ırkçı tutumuna tepki olarak Akademi Ödüllerine davetli olduğu halde katılmayacağını bildirmişti.

89. Oscar ödül töreninde Asghar Farhadi'yi aslen İranlı olan iki Amerikan vatandaşı; Anuşe Ansari (ilk kadın uzay turisti) ve Firuz Nadiri (Nasa yöneticisi) temsil edecek.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.