Ferhadi’nin Oscar mesajı, işbirliği, diyalog ve kültürel iletişimdir

Ferhadi’nin Oscar mesajı, işbirliği, diyalog ve kültürel iletişimdir

  Haziran 19, 2019

  838 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanı Seyyid Rıza Salihi Emiri: Asğar Ferhadi'nin Oscar mesajı, işbirliği, diyalog ve kültürel iletişimdir

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanı Seyyid Rıza Salihi Emiri, İranlı yönetmen Asğar Ferhadi tarafından Oscar ödülünün kazanılmasının açık mesajı vardı ve o mesajın da işbirliği, diyalog ve kültürel iletişim olduğunu söyledi.

Gürgan kentinde açıklamada bulunan Emiri, bu ödülden dolayı Ferhadi ve İran sinemasını tebrik ederek, “Oscar ödülünün kazanılması önemli ve büyük bir olaydı ve bu olay ABD başkanının İranlıların varlığını minimize ettiği bir dönemde daha da önem kazanmaktadır” dedi.

Emiri, “Satıcı filmi ile İran kültürünün sesi dünyada duyuldu, İran kültürü barış, birliktelik ve birlikte yaşama kültürüdür. Bu mesaj ve bu ödül ABD Cumhurbaşkanının davranışının barış ve istikrar ile ters olduğunu gösterdi” dedi.

Emiri, “Ferhadi, törene katılmamakla ABD başkanının yanlış davranış ve kararına tepkisini tüm dünyaya duyurdu.”

Ferhadi’yi kazandığı ikinci Oscar’dan dolayı Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Cumhurbaşkanı Aile ve Kadınlardan sorunlu Yardımcısı Bayan Şehin Mollaverdi, Çevre Kurumu Başkanı Bayan Masume İbtikar, İran Dışişleri Bakanı Muhammad Cevad Zarif, bir çok siyasi ve sosyal şahsiyetler tebrik ettiler.

Ferhadi 2012 yılında Bir Ayrılık filmi ile en iyi yabancı film Oscar’ını kazanmıştı.

Ferhadi ve Filmin yapımına emeği olanlar ABD başkanı Donald Trump’ın İran ve diğer 6 ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararına itiraz için Oscar törenine katılmamışlardı.

Ferhadi’nin yerine İran Asıllı ABD vatandaşları ilk Astronot turist olan bayan Enuşe Ensarı ve NASA Eski Müdürlerinden Firuz Naderi, törende bulundular.

Bayan Ensari, Ferhadi adına okuduğu bildiride, ‘’Benim orada olmayışım halkıma ve diğer 6 ülke halklarına bu insanlık dışı kanun ile ABD’ye girişleri yasaklanıp saygısızlığa uğrayanlara saygı içindir’’ dedi.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.