Hazreti Muhammed filmi Bakü’de yoğun ilgi ile karşılandı

Hazreti Muhammed filmi Bakü’de yoğun ilgi ile karşılandı

  Haziran 19, 2019

  793 Okunma

İran İslam İnkılabı yapımı Hazreti Muhammed (s.a.a) film serisinin ilki Azerbaycan başkenti Bakü'de büyük ilgi ile karşılaştı

İran İslam Cumhuriyetinin Azeri Türkçesinde yayın yapan kanallarından biri olan Səhər TV'nin verdiği bilgiye göre Azerbaycan Cumhuriyetinde düzenlenen İran Kültür Haftasının ikinci gününde İran yapımı Hazreti Muhammed filmi (s.a.a) gösterime girdi.

İran İslami İrşahd ve Kültür Bakanı Seyyid Abbas Salihi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Əbülfəs Qarayev ve de İran'ın Azerbaycan Büyükelçisinin katıldığı İran Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Hazreti Muhammet filmi (s.a.a) Bakü Nizami Sinema Merkezinde gösterime girdi.

İranın ünlü yönetmeni Mecid Mecidi'nin çektiği bu ölümsüz eser Farsça orjinal seslendirmesi ve Azeri Türkçesinde altyazı ile seyircinin beğenisine sunuldu.

Azerbaycan halkı ve sinemacıları Hazreti Muhammed filmine (s.a.a) büyük ilgi gösterdi ve filmi çok beğendiler.

Hazreti Muhammed filminin (s.a.a) gösteriminden önce sözü olan Mecid Mecidi şöyle dedi: Bu filmin Azerbaycan Cumhuriyetindeki gösterimi çok gecikmeli oldu, lakin yine de bir çok kültürel ortak noktamızın olduğu komşu ülkemde bulunduğum için sevinçliyim ve bu ortak yönlerin sinema alanında da genişlemesine sebep olacağını ümit ediyorum.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.