Hazreti Muhammed filmine Hindulardan yasak

Hazreti Muhammed filmine Hindulardan yasak

  Haziran 19, 2019

  757 Okunma

Ünlü İranlı yönetmenin Hazreti Muhammed: Allah'ın Elçisi (sav) filmine Hindistan'da yasak

Kerala Film Festivali’nin kapanış töreninde beyaz perdeye çıkması beklenen İranlı yönetmen Mecid Mecidi’nin yaptığı ve Peygamberimiz hakkında çekeceği üç filmin ilki olup Efendimizin çocukluğunu anlatan “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filminin gösterimine yasak konuldu.

Hindistan’da düzenlenen Kerala Film Festivali’nin 13 Aralık’taki kapanış töreninde beyaz perdeye çıkması beklenen İranlı yönetmen Mecid Mecidi’nin yaptığı “Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi” filminin gösterimine yasak konuldu.

Yarışma bölümünün başında Mecidi’nin bulunduğu söz konusu festivalin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 10 Aralık tarihinde gösterilmesi planlanan filmin, üzerinde uygulanan yoğun sansürden dolayı ekran edilmeyeceği belirtildi. Bu kararın ise festival sorumlularının isteği dışında alındığı açıklandı.

Bazı ülkelerin müdahalesi sonucu dünya çapında geniş bir şekilde gösterilemeyen Hazreti Muhammed filmi, Hindistan’da da bazı olumsuz tepkilerle karşı karşıya gelmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.