İran filmi Satıcı (2016) için İtalya’da açık hava gösterimi

İran filmi Satıcı (2016) için İtalya’da açık hava gösterimi

  Haziran 19, 2019

  959 Okunma

İran filmi, Satıcı (2016) İtalya'da halka açık hava sineması olarak gösterildi.

İtalya, İran yapımı gişe rekorları kıran, Satıcı (2016) filmini, yönetmeni Asğaf Ferhadi'nin huzurunda açık hava sinema gösterisi olarak sundu.

Satıcı filmi, İtalya başkenti Roma'daki Trastevere San Cosimato açık hava sinemasında halka gösterildi.

Asğar Ferhadi'nin, Elly Hakkında ve Bir Ayrılık filmleri de daha önce aynı meydanda halka gösterilmişti.

Asğar Ferhadi'nin Satıcı filmi, 69. Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazanmıştı. 70. Cannes Film Festivalinde ise iki ödülle eve dönmüştü.

Satıcı filmi ile Asğar Ferhadi, ikinci Oscar'ını kazandı. Daha önce 2012 yılında, Bir Ayrılık (2011) filmi ile Oscar ödülünü kazanan ilk İranlı olmuştu.

Satıcı (2016), İmad (Şahap Hüseyni) ve Rana (Terane Alidosti) adlı çiftin hikayesini anlatıyor. Tahran'ın merkezinde yeni bir daireye taşınan evli çift, kendisini eski kiracı ile ilgili bir olayın ortasında bulur.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.