İran Filmleri 2017 Yılında Üç Büyük’te Parladı

İran Filmleri 2017 Yılında Üç Büyük’te Parladı

  Haziran 19, 2019

  1.417 Okunma

2017 yılında İran filmleri, Akademi Ödülleri, Venedik ve Cannes film festivallerinde sıcak karşılandı.

Dünyanın en ünlü film festivalleri İran Sinemasını görmezden gelemedi. 2017 yılında İran filmleri; ÜÇ BÜYÜK diye bilinen Akademi Ödülleri (Oscar), Venedik ve Cannes Film Festivallerinde ödüller ile döndü.

Asğar Ferhadi'nin yönetmenliğini üstlendiği Satıcı filmi, 89. Akademi Ödüllerinde İslami İran'ı temsil ederek En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazandı.

Tahran merkezinde yeni bir apartmana taşınan İmad (Şahap Hüseyni) ve Rana (Terane Alidosti) adlı genç çiftin öyküsünü anlatan filmde; çiftimiz kendilerini eski kiracı ile ilgili bir olayın içerisinde buluyor.

Oscar'dan sonra dünyaca en ünlü film festivali olup Fransa'da düzenlenen 70. Uluslararası Cannes Film Festivalinde (2017) ise İran İslam Cumhuriyeti'nin başka bir temsilcisi vardı.

İranlı merhum yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin 24 Frames (2017) adlı dram filmi festivalde sıcak karşılandı.

114 dakikalık 24 Çerçeve filmi, merhum yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin hayatının son üç yılında yaptığı deneysel bir projedir.

Dünyada üçüncü büyük film festivali olup İtalya'da bu yıl 74.sü düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali ise yine bir İran filmini ağırladı.

Vahit Celilvend'in yönettiği Tarihsiz, İmzasız (2017) filmi dünyanın en eski ve köklü film festivaline katılarak En İyi Aktör ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.