İran ve Türkiye Ortak Yapımı Mevlana ve Şems Filmi Geliyor!

İran ve Türkiye Ortak Yapımı Mevlana ve Şems Filmi Geliyor!

  Eylül 15, 2019

  804 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin dostluğunu anlatan bir film için birlikte çalışacak. Yeni Kaynak

İran ve Türkiye, Mevlana Celaleddin Rumi ile Şems-i Tebrizi filmi için el ele verdi. Büyük İslam düşünürü ve mutasavvıf olan Mevlana Celaleddin Rumi ile Şems-i Tebrîzî’nin dostluğunu konu edinecek filmin açıklaması bugün yapıldı. Filmin yönetmen koltuğunda, popüler İran dizileri “Onuncu Gece”, “Sıfır Derece Yörünge” ve “Şehrazad”ın yönetmeni Hasan Fethi oturacak.

“مست عشق” yani “Aşk Sarhoşu” ismini taşıyacak olan filmde Şems rolünü ise Altın Palmiye ödülü sahibi olan İranlı oyuncu Şahap Hüseyni canlandıracak. Şahap Hüseyni, 2016 yılında Cannes Film Festivali’nde Asğar Ferhadi imzalı Satıcı filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

Filmin kadrosunda İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye’den önemli oyuncuların katılacağı belirtildi. Ancak henüz bir isim açıklanmadı. Filmin tamamı, Rumi Türbesi’ne ev sahipliği yapan Konya’da çekilecek. Hasan Fethi ve Farhat Tevhidi senaryoyu birlikte yazacaklar. İranlı Mihran Burumand ve Türkiye’den anonim bir isim de projede yapımcı olarak işbirliği yapacaklar.

Beyaz Perde

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      Orta Kat Sakini Eylül 19, 2019 23:31:45

    Çokk sevindim heyecanla bekliyorum

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.