Satıcı (2016) Almanya’da sinemaseverlerle buluştu

Satıcı (2016) Almanya’da sinemaseverlerle buluştu

  Haziran 19, 2019

  869 Okunma

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asger Ferhadi'nin yönetmenliğiyle senaristliğini üstlendiği "Satıcı" filmi, Almanya’da sinemaseverlerle buluştu.

İran’ın Almanya Kültür Ataşeliği, Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asğar Ferhadi’nin yaptığı “Satıcı” isimli filmin dün akşam saatlerinde bu ülkenin Bonn kentindeki Sanat salonunda izleyicilerle buluştuğunu bildirdi.

Yapımcılığını Ferhadi'nin yanı sıra Alexandre Mallet-Guy'ın üstlendiği filmin başrollerini ise Şahab Hüseyni, Terane Alidosti, Babek Kerimi ve Mine Saadeti  paylaşıyor.

Amerikan yazar Arthur Miller’in meşhur eseri “Satıcının Ölümü” adlı tiyatro oyununu oynamakta olan genç bir çiftin hayatını anlatan filmde, genç çift yeni oyuna başladıktan sonra kendi özel hayatlarında çeşitli problemlerle karşılaşıp hayatları kabusa dönüyor.

2012 yılında “Ayrılık” filmiyle Oscar almayı başaran “Asger Ferhadi”, bu sene “Satıcı” filmiyle bir kez daha Oscar ödülü kazandı.

İran yapımı ‘Satıcı’ adlı filmde başrolü üstlenen başarılı oyuncu Şehab Hüseyni, 2016 Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanırken, Asger Ferhadi ise En İyi Özgün Senaryo Ödülü'nü almıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.