Suriye Sineması Türkçe’ye kazandırılıyor

Suriye Sineması Türkçe’ye kazandırılıyor

  Kasım 9, 2020

  248 Okunma

Suriye'de BOPçuların çıkardığı isyan ve vekalet savaşı sürecinde dahi duraksamayan Suriye Sineması, eşsiz eserler sunmaya devam ediyor.

2011 yılında Suriye’de çıkarılan isyan ve buhran döneminde ve birkaç yıl sonra özellikle IŞİD terör örgütünün güçlenmesi ile Suriye Sinemasının çalışmaları doğal olarak kısmen duraksamıştı.

Sanatçıların bir kısmı vatanlarını korumak için cepheye koştu. Örneğin Suriyeli sinemacı Ahmet Rafi’nin oyuncu oğlu Muhammed Rafi gibi birçoğu askere yazıldı ve teröristlere karşı savaşırken şehid düştü.

Sanatçıların diğer bir kısmı ise davet üzerine Kuveyt ve Sudan gibi Arap ülkelerinde dizi projelerine katkıda bulundu.

Son birkaç yılda Suriye Arap Ordusunun zafer kazanması ve IŞİD, ÖSO, YPG gibi teröristleri mağlub edip kalan kısmını merkezden uzaklaştırmasının ardından oluşan güvenli ortamda Suriye Sineması tekrar büyük projelere başlayabildi.

Bu kısa sürede birkaç sinema filmi, onlarca televizyon filmi ve onlarca dizi yapıldı.

Özellikle dizi alanında üretken olduğu bilinen Suriye Sineması, bu buhranlı dönemde dahi, Filistin asıllı sanatçı Basil el-Hatib yönetmenliğindeki Kudüs Muhafızı adlı şahane dizi başta olmak üzere birçok dizi yaptı.

Sinema filmleri olarak da birçok esere imza atıldı Suriye’de. Bu Suriye Filmlerinin birçoğu da Yeni Kaynak tarafından Türkçeye tercüme edildi.

Baba (2016), Gül Suyu (2017), Suriyeli Lilit (2019), Hurma Kanı (2019), Dimeşk Halep (2019).. gibi birçok Suriye filmini Türkçeye çevirdik. Redd’ul-Kada filmi gibi diğer birçoğunu da çevireceğiz inşallah.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.