Cennetten Kurtuluş (2017) Hong Kong’da ödüle layık görüldü

Cennetten Kurtuluş (2017) Hong Kong’da ödüle layık görüldü

  Haziran 19, 2019

  817 Okunma

İran yapımı "Cennetten Kurtuluş" adlı animasyon filmi, Hong Kong Film Festivali'nin en iyi animasyon ödülüne layık görüldü.

Ali Nuri Oskui'nin yönetmenliğiyle Mecit Asudegan’ın kaleme aldığı “Cennetten Kurtuluş” adlı 76 dakikalık animasyon filmi, Hong Kong Film Festivali’nin “En İyi Animayon Ödülü”nü kazandı. Bu festivalin kapanış törenine yönetmen Oskui de katıldı.

Festivalin jüri heyeti tarafından yayınlanan bildiride, animasyonun büyüleyici anlatısında kullanılan yenilikçi tekniklerden dolayı yönetmen Oskui övgüye layık görüldü.

“Cennetten Kurtuluş”un özeti şöyle: Savaş içinde olan belirsiz bir ülkede yazarlığın yanında öğretmenlik de yapan bir kadın, hayatlarını değiştirecek bir seyahatte iki öğrencisine eşlik etmek zorunda kalır.

Bu animasyon filmi, geçtiğimiz günlerde Seul Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali'nin “En İyi Animasyon Ödülü”ne de aday olarak seçilmişti.

Her sene yeni yaratıcı eserlerin gösterime girdiği festival, 28 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında Hong Kong kentinde düzenlendi.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.