Hindistan’dan İran yapımı filme ödül

Hindistan’dan İran yapımı filme ödül

  Haziran 19, 2019

  653 Okunma

Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Noida Film Festivali’ne katılan İran yapımı “Sonsuz Işıklar” adlı film ödüle layık görüldü.

Yönetmenliğini Mustafa Sultani’nin üstlendiği “Sonsuz Işıklar” adlı film Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Noida Film Festivali’nde Fransa, Hollanda, İspanya, Türkiye, Güney Kore ve Hindistan gibi ülkelerin filmleriyle rekabete girerek İran’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandırdı.

Her ülke sineması için özel oturumların yapıldığı festivalde film temsilcileri sanatseverlerin sorularını yanıtladı.

Yönetmenlere büyük önem verdiği Noida Film Festivali çerçevesinde 90'dan fazla ülkenin kısa film, uzun metrajlı film ve animasyon filmleri sinemaseverlere gösterildi.

Yapımcılığını Muctaba Emini ve Mecit İsmaili’nin üstlendiği filmin özeti şöyle: Yoksulluk ve para sıkıntısı içinde olan Celal adlı yazar herhangi bir metni yazmaktan kaçınır. O kendine has inançları ve özel prensipleri vardır. Fakat Celal’a bir iş teklifi gelince…

Bu sene 5’incisi Hindistan’da düzenlenen festivalin kapanış töreni geçtiğimiz 28 Ocak’ta gerçekleşmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.