Kızıl Barış (2016) Üç Uluslararası Film Festivaline Katılacak

Kızıl Barış (2016) Üç Uluslararası Film Festivaline Katılacak

  Haziran 19, 2019

  1.383 Okunma

Türkiye'deki Suriyeli mültecileri konulan İran filmi; Kızıl Barış (2016) üç Uluslararası Film Festivalinde gösterime girecek.

Şehnam Sucudi-zade'nin senaryosunu yazıp Rahim Tufan (رحیم طوفان)'ın yönettiği İran kısa filmi صلح سرخ (Sulh-i Surh / Kızıl Barış) (2016) Eylül ayında üç tane Uluslararası Film Festivalinde gösterime girip yarışacak.

Suriyeli mültecileri konu alan film, İspanya'da düzenlenecek olan Uluslararası Marbella Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde gösterime girecek. Ki bu festivalde kazanan filmlerden birisi 2017 Oscarlarında yarışıyor.

Rahim Tufan'ın filmi “Kızıl Barış” (2016), 15 Eylül'de Irak'ta düzenlenecek olan Uluslararası Süleymaniye Film Festivali'nde en iyi film ödülüne aday gösterildi.

Uluslararası çapta ilk kez Cannes Film Festivali'nin 2016 Kısa Filmler bölümünde gösterilen film; 19 Eylül'de Endonezya'da düzenlenecek olan Uluslararası Jakarta Film Festivali'nde de ana kategoride yarışacak.

Türkçe ve Kürtçe dillerinde çekilmiş olan İran filmi “Kızıl Barış” (2016); sınırdan geçmeye çalışan Suriyeli mülteci bir Kürt ailenin kızı ile Türk sınır askerinin aşık oluşunu anlatıyor.

Kızıl Barış (2016) filmi, İslami İran'ın Erdebil şehrinin orman ve dağlık alanlarında ağır hava şartları altında çekildi.

Kızıl Barış (2016) adlı İran filminde; Catherine Aslani, Haşim Kadimi, Hüseyin Hani, Arzu Tufan.. gibi birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.